הצלחה מוצרי מיזוג אוויר בעמ
 
 
 
 
 
 
03-6819752
 
 
 
 
 
 
חיפוש
 
 
 
 
 
 
 
יצירת קשר

השדות המסומנים ב- * הם שדות חובה
 
 
* שם:
 
  טלפון:
 
* אימייל:
 
  הערות:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מערכות יניקה וסינון אוויר במטבחים מוסדיים

 
סביבת העבודה במטבח היא לא קלה. החום, הלחות, הגזים והאדים הופכים אותה למקום לא נוח לעבודה. לכן יש צורך לאוורר את המטבח.
לשם כך מתקינים מעל לציוד הבישול מנדפים אשר מחוברים דרך תעלות למפוחים שיונקים את האוויר החם והשומני, ופולטים אותו מחוץ למטבח.
כדי למנוע מטרדי ריח ועשן סביבתיים יש להתקין מערכות מסננים אשר מנטרלות את הריחות והעשן הנפלטים. זאת תוך כדי תשומת לב לכך שנושא אוורור וסינון המטבחים מוסדר באמצאות תקנים ותקנות.
 

להלן מערך ומבנה טיפוסי של מערכת יניקה וסינון למטבחי מסעדות ולמטבחים מוסדיים:

 

מנדף

 
מעל כל אזורי הבישול יש להתקין מנדף אשר מרכז את יניקת האדים והעשן הנפלטים בתהליך הבישול.
המנדף עשוי נירוסטה בעובי של 1.25 מ"מ. במנדף מותקנים מסננים לסינון השמן מסוג מסננים עוצרי טיפות או מסנני fire protector. המסננים עוצרים את חלקיקי השמן ומנקזים אותם לאגן איסוף שמן המותקן בתחתית המנדף. כמו כן המסננים מונעים מהלהבה לעבור לתעלת היניקה.
התקנת המנדף בגובה הנכון תמנע בריחה של אדים ועשן הבישול לתוך חלל המטבח.
גודל המנדף חייב להיות מותאם לשטח מערך הבישול שמתחתיו וגדול ממנו בהתאם.
 
 

תעלות פח שחור

 
התעלות העשויות מפח שחור בעובי של 2 מ"מ ובעלות פתחי גישה לניקוי לפי תקן,מחברות בין המנדף למפוח בקצה השני.

התעלות מובילות את האוויר מהמטבח החוצה.
 
 
 
מערכות יניקה וסינון אוויר
 
 
 

מערכת סינון פחם פעיל

 
תקן איכות הסביבה דורש שבכל פליטה של אוויר ממטבח מסעדה או ממטבח מוסדי תותקן מערכת מסננים אשר תמנע פליטה של עשן, שומנים, וריחות העלולים להוות מטרד לסביבה.
מערכת הסינון בנויה במבנה מפח מגולוון בעובי 1.5 מ"מ לפי תקן. למערכת דלתות גישה לטיפול והחלפה של המסננים.
מערך המסננים במערכת הסינון מורכב משלבים של מסננים לפי סוג הפעילות במטבח וסוג האוויר המטופל.
המסנן הראשון במערכת הסינון יהיה מסוג מסנן שמן ללכידת חלקיקי השמן הגדולים.
המסנן השני יהיה תמיד מסנן מיקרוני בעל יעילות סינון של 40% מסנן זה עוצר את חלקיקי השמן הקטנים יותר.
דרגת הסינון השלישית תהיה מסנן מיקרוני ביעילות סינון של 60%
דרגת הסינון הרביעית היא מסנן שקים ביעילות סינון של 95%  
במקרים בהם קיימת פעילות של צליית בשר, עישון בשר או דגים,או טיגון והקפצות בסגנון תאילנדי/סיני, יש להתקין משקע אלקטרוסטטי לסינון עשן במקום מסנן השקים.
דרגת הסינון האחרונה במערכת הסינון היא מסנני פחם פעיל הסופחים את ריחות הבישול. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בית אשל 38, תל אביב-יפו 68025
טל': 6819752 - 03
טל': 6825077 - 03
פקס: 6821492 - 03